To ANSYS στο εθνικο υπερ-υπολογιστικο συστημα ARIS

Το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ Α.Ε.),  σε συνεργασία με την εταιρία ‘SimTec Λογισμικό και Υπηρεσίες’ διοργανώνει την 1η Ιουνίου 2016 εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «To ANSYS στο εθνικό υπερ-υπολογιστικό σύστημα ARIS ». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τηλεκπαίδευσης του κτηρίου βιβλιοθήκης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου  στην Αθήνα.
Tο σεμινάριο απευθύνεται στους επιτυχόντες της πρόσκλησης για έργα προετοιμασίας στο πλαίσιο του προγράμματος «Δοκιμών Εμπορικού Λογισμικού» με την SimTec (http://www.simtec.gr) Λογισμικό και Υπηρεσίες AE, αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τη χρήση του λογισμικού ANSYS σε περιβάλλον υπερ υπολογιστή.
Η SimTec πιστοποιημένος αντιπρόσωπος της ANSYS στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, προσφέρει ειδική δοκιμαστική άδεια χρήσης του λογισμικού της ANSYS διάρκειας 60 ημερών, από 1/6 έως 30/7/2016 στους επιτυχόντες της διαδικασίας πρόσβασης για έργα προετοιμασίας που ολοκληρώθηκε στις 17 Μάϊου 2016.
Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τις δράσεις του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) σε θέματα υπολογιστικών υποδομών και υπηρεσιών, τις δράσεις της εταιρίας  SimTec και τη λειτουργία του λογισμικού ANSYS σε περιβάλλον υπερ-υπολογιστών. Στην συνέχεια θα υπάρξει η δυνατότητα πρόσβασης στο σύστημα για τους επιτυχόντες της πρόσκλησης για έργα προετοιμασίας στο σύστημα  ARIS και θα γίνει επίδειξη του τρόπου εκτέλεσης προσομοιώσεων στο σύστημα ARIS.
Το σεμινάριο είναι μέρος της στρατηγικής της ΕΔΕΤ για την προσφορά υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης και κατάρτισης στον τομέα των υπερυπολογιστικών υποδομών και των επιστημονικών εφαρμογών μεγάλης κλίμακας, στην Ελληνική ερευνητική και ακαδημαϊκή κοινότητα.

Ειδικές πληροφορίες

Για την πρακτική άσκηση/πρόσβαση στο σύστημα οι επιτυχόντες στην πρόσκληση ερευνητές θα πρέπει να φέρουν το δικό τους φορητό υπολογιστή (που να υποστηρίζει ssh).
Για την αποδοτική παρακολούθηση της πρακτικής άσκησης οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν γνώσεις χρήσης του λειτουργικού συστήματος Linux, ενώ χρήσιμες θα είναι βασικές γνώσεις σε αρχές προγραμματισμού και μεθόδους παράλληλης επεξεργασίας.
Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν. Για διευκόλυνση της διοργάνωσης, όσοι ενδιαφέρονται να την παρακολουθήσουν, θα πρέπει να εγγραφούν το συντομότερο (λόγω περιορισμών χώρου κ.λπ. ενδέχεται να τεθεί άνω όριο στον αριθμό των εγγραφών) χρησιμοποιώντας τη φόρμα στον σύνδεσμο http://goo.gl/forms/neKaw1Udw2tXFv3W2
 

Περιγραφή του συστήματος

Το σύστημα ARIS (Advanced Research Information System) είναι ένα υπολογιστικο σύστημα υψηλών επιδόσεων το οποίο διατίθεται στην Ελληνική Ακαδημαϊκή και Ερευνητική κοιντότητας, για την πραγματοποίηση έρευνας υψηλού επιπέδου. Βασίζεται στην πλατφόρμα NeXtScale της ΙΒΜ, βασίζεται στους επεξεργαστές Intel® Xeon® E5 v2 (Ivy Bridge). Το σύστημα και προσφέρει μέγιστη πραγματική υπολογιστική ισχύ που αγγίζει τα 180 TFlops (τρισεκατομμύρια πράξεις κινητής υποδιαστολής ανά δευτερόλεπτο). Διαθέτοντας 426 υπολογιστικούς κόμβους, προσφέρει συνολικά 8.520 πυρήνες (CPU cores) διασυνδεμένους σε δίκτυο μεγάλου εύρους ζώνης και χαμηλής καθυστέρησης, InfiniΒand. Το σύστημα ολοκληρώνεται, από ένα αποθηκευτικό σύστημα υψηλών επιδόσεων, μεγέθους περίπου 1 PΒ (τετράκις εκατομμύρια bytes), βασισμένο στο IBM General Parallel File System (GPFS). Το σύστημα διαθέτει λογισμικό για την ανάπτυξη εφαρμογών όπως μεταγλωττιστές, επιστημονικές βιβλιοθήκες και δημοφιλείς σουίτες επιστημονικών εφαρμογών. (http://hpc.grnet.gr)

Χώρος Εκδήλωσης

Αίθουσα Τηλεκπαίδευσης του κτηρίου βιβλιοθήκης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου  στην Αθήνα. https://goo.gl/92894i
 

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

10.00-10.30 Εγγραφές

10.30 Παρουσίαση Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας – Γιάννης Λιαμπότης, ΕΔΕΤ Α.Ε.

10.45 Παρουσίαση SimTec Software and Services – Βασίλης Γεράκης, SimTec

11.00 Το υπερυπολογιστικό σύστημα ARIS – Βαγγέλης Φλώρος, ΕΔΕΤ Α.Ε.

11.20 ANSYS High Performance Computing – Δημήτρης Δεληκωστίδης, SimTec

11.40 Παρουσίαση σύνδεσης στο σύστημα ARIS και προσομοίωση- (Δημήτρης Ντελλής, ΕΔΕΤ Α.Ε.;

– υποβολή προσομοίωσης Δημήτρης Δεληκωστίδης, SimTec)

12.10 Ερωτήσεις από το κοινό – συζήτηση

13.00 Λήξη

 
To πρόγραμμα αλλά και οι παρουσιάσεις μετά το τέλος της εκπαίδευσης θα βρίσκονται στο παρακάτω link

 

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet